Transpersonalna psihoterapija

Tranpersonalna psihoterapija nudi pomoč pri doseganju večje izpolnjenosti in notranje sreče posameznika na izbranih področjih osebnega, poslovnega, intimnega, kakor tudi duhovnega življenja.  Raziskave so pokazale, da analiziranje, intelektualiziranje, postavljanje diagnoz in nudenje dokončnih rešitev za trenutne težave v posameznikovem življenju ne omogočajo temeljitega in dolgotrajnega napredka.

Transpersonalna psihoterapija v kombinaciji z osnovami kognitivne psihologije omogoča posamezniku dojeti osnove človekovega zavedanja v samih temeljih. Je program, s katerim se terapevt poveže s posameznikovo globoko podzavestjo in poskuša vzpostaviti povezavo med tem kdo sploh smo. Osebni napredek je odvisen od posameznikove angažiranosti in pripravljenosti na življenje v globljem stiku samih s sabo, svetom in drugimi. Eden izmed globalnih ciljev metode je pomoč pri doseganju globljega, bolj avtentičnega življenja posameznika.

S transpersonalno psihoterapijo ali Theta healingom  skušamo v prvi vrsti odstraniti nakopičene in neizživete negativne energije oz. jih zamenjati s pozitivnimi. Naslednji korak predstavlja odstranitev oz. razrešitev mentalnih vzorcev, ki so povezani z osebnimi travmami. Težava se tako razreši v nas samih.

Prepričanja, kot so:

  • strah me je;
  • nisem dovolj dober/a;
  • za denar je treba trpeti;
  • nisem lep-a;
  • za ljubezen se je treba žrtvovati;
  • drugi so boljši od mene;  …

se pri transpersonalni terapiji zamenjajo s pozitivnimi in se kasneje tudi preverijo z mišičnim testom. Terapija je prilagojena vsakemu posamezniku in se izvaja po potrebi; kreiranje občutkov, intuitivno branje prihodnosti, aktivacija DNK,  aktivacija mladosti in vitalnosti …
Transpersonalna psihoterapija se torej ne ukvarja le s posledicami težav, ampak predvsem z vzroki. Primer: bolečine v vratu so lahko posledica stresa oz. čustvenih naporov; glavobol je lahko povzročen s prekomernim razmišljanjem ali pa s tlačenjem čustev, če posvečamo premalo pozornosti kaj se dogaja v naši okolici; boleča kolena in sklepi so lahko znak naše samodestruktivne naravnanosti pri športu, rekreaciji in podobno.

Ljudje z lastnimi izkušnjami potrjujemo, da je naše življenje sestavljeno iz vzponov in padcev. Uravnoveša nas le obvladovanje čustev, kadar se znajdemo pred hudimi preizkušnjami, kot je na primer smrt bližnjega ali izguba partnerja preko razveze oziroma ločitve, … Vsekakor so to dogodki, ki nas  zaznamujejo za vse življenje.
Tovrstne spremembe in izkušnje nas pogosto izmodrijo in nam omogočajo pridobiti poglobljeno znanje o sebi, lahko pa postanejo ovira, ki  omejuje v nadaljnjem življenju. Žal ga občutimo kot neskončni boj s problemi, kar prepogosto vodi v depresijo, nizko samospoštovanje, omaje samozavest, …
Ob  rojstvu žal nismo prejeli navodil kako postati zrela in odgovorna osebnost. Po pravici povedano, nihče izmed nas ni »diplomiral« iz odraščanja. Nepripravljeni smo se znašli na učni poti življenja, se učili na poskusih in napakah.

V prvih letih življenja je bila naš učitelj izvorna družina. Problem tega načina učenja je, da našo družino pogosto sestavljajo ljudje z edinstvenimi težavami. Preko transpersonalne psihoterapije ozavestimo kako dobro kot tudi sabo iz izvorne družine vplivata na nas in oblikujeta naš pogled na svet. Našteto nam omogoča oblikovanje in prilagoditev osebnih čutenj in oblikovanje raznovrstnih odnosov.

Čustvena podpora

Profesionalna spletna svetovalnica vam lahko pomaga, da najdete podporo, kadar potrebujete zelo udoben in praktičen način potrditve.
Koristi spletnih terapij so raznovrstne in so v prid ljudem, ki se ne želijo izpostavljati.

Kako dolgo traja terapija?

Terapija na daljavo lahko traja do 60 minut in se običajno izvajajo enkrat tedensko, čeprav so lahko v določenih primerih učinkovitejše krajše terapije. Vsaka terapija je drugačna,  kako dolgo bo trajala, je odvisno od številnih dejavnikov. Morda vas mučijo zapletena vprašanja ali pa je potrebno razrešiti razmeroma preprost problem.

Pred začetkom obravnave se bomo pogovorili o ciljih, ki jih želite doseči s terapijo.

Terapije pogosto ne boste čutiti  kot olajšanje. Slabi spomini, nesrečni ali frustrirajoči občutki lahko priplavajo na površje. To je normalno pri terapiji, zato je moja primarna naloga vodenje skozi proces ozaveščanja in seznanjanja.

Ocenjevanje osebnega napredka

Napredek v seansah in predvsem v vsakdanjem življenju je v popolnosti odvisen od odprtosti posameznika. Nanj odločilno vplivata tudi angažiranost in pripravljenost posameznika na življenje v pristnejšem in globljem stiku s sabo (svojimi občutki, željami, hrepenenji, strahovi itd…).  Ne poznamo magične pilule ali bližnjice do sreče za tiste, ki se nočejo soočati s svojimi iluzijami, težavami in z vzroki zanje.

Napredek vrednotimo vsako četrto sejo oziroma po potrebi. Zapomnite si,  da ni odločilen čas na poti  okrevanja, pač pa volja.
Ni neuspeh, če ne morete doseči svojih ciljev po številnih terapijah. Pogosto je pomembnejša pot do razumevanja, kar se obrestuje na dolgi rok.

Kako naj vem, če terapija deluje?

Po določenem številu terapij naj bi se splošno razpoloženje izboljšalo. Morda se boste naenkrat počutili bolj povezani s svojim partnerjem, družino in prijatelji. Morda boste bolje razumeli svoje občutke, kdo sploh ste. Spoznali boste, da ste lahko kos življenju, ko se vaše zaznave spremenijo v bolj sproščen odnos do sebe in drugih.
V kolikor pa ne boste občutili nobene spremembe v dojemanju sebe in okolice, se bomo pogovorili o smotrnosti nadaljevanja s terapijo.

Fizični vidiki

Zaželeno je, da se v primeru slabega počutja, pomanjkanja energije, slabega spanca, … posvetujete s svojim zdravnikom. Izključiti je potrebno bolezni v zvezi s ščitnico, sladkorno bolezen ali resna organska obolenja.

“Transpersonalna psihoterapija se ne ukvarja le s posledicami težav, ampak predvsem z vzroki.”

Transpersonalna terapija na daljavo

  • Popolna anonimnost
  • Brez nepotrebne poti do terapevtskega salona
  • Cenovno ugodno
Več o tem